Raportează articolele false (Fake News) și în România

Raportează articolele false (Fake News) și în România

 

În urma alegerilor prezidențiale din Statele Unite, s-au făcut presiuni foarte mari în special în direcția Facebook, pentru a găsi soluții de stopare a răspândirii articolelor false (Fake News). Sunt multe vocile care susțin că au fost influențate chiar rezultatele alegerilor în acest fel. Ca să-ți faci o idee de magnitudinea acestui fenomen, gândește-te că la un moment dat, un astfel de articol de pe un site cunoscut ca emițând articole false, avea în doar o săptămână peste 480.000 de share-uri, în timp ce articolul cel mai distribuit al The New York Times în acea perioadă nu avea mai mult de 175.000, dar într-o lună întreagă.

Un fenomen interesant legat de asta e descoperirea că peste 100 de astfel de site-uri funcționau dintr-un orășel din Macedonia, și erau conduse de adolescenți care încercau să facă bani din reclame. Construiau mult trafic și apoi încasau bani din reclame prin Google Adsense. Dar în acest proces răspândeau multă dezinformare folosindu-se de titluri șocante și spunând lucrurile pe care oamenii din America și-ar fi dorit să le citească.

Poți citi AICI întreaga poveste!

Indiferent dacă ești de părere că acest fenomen a influențat sau nu alegerile prezidențiale din Statele Unite, ești probabil de acord că răspândirea articolelor cu știri false este un fenomen semnificativ. Simplul fapt că s-a vorbit despre el la un nivel atât de înalt dovedește asta.

Facebook, fiind cea mai mare rețea de socializare, a fost cel mai mult sub lumina reflectoarelor pe această temă. Numeroase presiuni au fost puse pe cei de la Facebook, și astfel au ajuns să introducă o opțiune de a bloca aceste Fake News.

Într-un timp relativ scurt, opțiunea a ajuns și în România și poate fi accesată din News Feed. Pentru a o accesa, primul pas este să apeși pe săgetuța din dreapta sus a unei postări. Apoi selectează ”I don’t want to see this”. Următorul pas este ”I think it shouldn’t be on Facebook”. Aici ar trebui să îți apară opțiunea ”It’s a fake news story”. În final apeși ”Done” și e gata procesul.

Felicitări! Ai făcut un bine pentru toți utilizatorii!

 

Distribuie acest articol pe retelele tale preferate de Social Media

Despre Autor

kiwiadmin

Localizare
Site Map

Contacteaza-ne