Primul contact cu programarea

Salut! Eu sunt Cătălin Ștefan iar în următoarele rânduri o să vă povestesc pe scurt cum a decurs drumul meu în realizarea unei cariere în web development, de la o simplă scânteie până la obținerea unui job în domeniu.

De mic am avut o pasiune pentru calculatoare și tot ce înseamnă ele. Îmi plăcea să le demontez, să le refac, etc. Când cumpărăm piese noi mă simțeam în al 9-lea cer dar trebuie să recunosc cel mai mult îmi plăcea să joc diverse jocuri.

 Am crescut și a venit vremea să merg la facultate. Nu mi-a plăcut niciodată matematica! Nici acum nu îmi place! Acesta este si motivul care m-a ținut departe de o facultate corespunzătoare pentru o carieră în domeniul IT. Am ales medicina din dorința de a ajuta oamenii și am terminat facultatea BFKT. În timpul facultății am avut mai multe joburi…în mare parte am lucrat în diverse baruri, iar când am terminat facultatea mi-am dat seama că nu pot să mă descurc financiar dacă mă  bazez pe un salariu primit într-un cabinet medical sau spital. Am lucrat în continuare în diverse barurui și restaurante, iar după o perioadă am realizat că nu pot să fac asta toată viața și m-am hotărât să învăț programare deși nu aveam idee cu ce se mănâncă.

 Mi-am făcut un plan pe câteva luni…care începea prin “achiziționarea” a două joburi la care urmă să renunț când voi avea o sumă de bani ce îmi va permite să stau acasă și să învăț liniștit programare.

 Între timp l-am cunoscut pe Doru care era client în restaurantul unde lucram și care era managerul Kiwi Agency.

 Fără să am idee ce să învăț și în ce direcție să mă îndrept în universul IT am decis să îi cer lui părerea și după o scurtă discuție, m-a îndrumat spre Front End Web Development. În scurt timp am renunțat la joburile pe care le aveam de nevoie și am început să învăț și să construiesc o bază către un job care mă pasiona.

 Timp de 2 luni de zile am învățat HTML și CSS din tutoriale de pe “www.youtube.com”, iar în completarea lor veneam cu informații de pe situl “www.w3schools.com”. Mi-am făcut program de învățat și mi-am propus să învăț minim 6 ore pe zi…pe la 9 dimineață mă trezeam, la 10 începeam “programul”, stăteam cu ochii pe monitor 2-3 ore, pauză de somn jumătate de oră și tot așa. Seara ieșeam să mă recreez la o cafea, suc, orice numai să ies din casă :).

 În fiecare dimineață îmi propuneam un target de  informații care trebuia să le acumulez în ziua respectivă. După două luni simțeam că am niște cunoștințe de bază și următorul pas ar fi să lucrez în domeniu alături de niște oameni cu experiență care să mă ghideze în “călătoria mea”.

 Inițial am depus CV-uri pe diferite situri de joburi dar fără rezultat. Nu am renunțat și mi-a venit ideea să îl contactez pe Doru, cel care m-a îndrumat intial și care a fost surprins că i-am ascultat sfatul.

 A urmat un interviu cu  Darius, Webmasterul de la Kiwi Agency la finalul căruia s-a decis să colaborăm timp de două luni sub forma unui internship care se poate transforma într-un job în funcție de modul în care o să decurgă colaborarea și progresele făcute de mine. Pentru mine a fost un pas înainte și m-am bucurat că am primit șansa de a face parte dintr-o echipă profesionistă deși nu era nevoie în acel moment de o persoană în plus în departamentul Web Development, ei m-au ajutat “întinzându-mi o mână”.

Aici totul a devenit clar, am început să fac pagini din ce în ce mai complexe fiind susținut de colegi care mi-au răspuns fără ezitare la nenumăratele mele intrebari venite din setea de cunoaștere, colegi care mi-au făcut “viața ușoară” și un mediu de lucru unde vin cu drag, cărora le mulțumesc încă o dată.

 Timpul a trecut, cele 2 luni de internship s-au scurs, iar în această perioadă am acumulat cunostiinte necesare pentru a folosi productiv HTML, CSS, Bootstrap, Photoshop și JavaScript. Acestea mă ajută să transform materialele primite de la colegii din departamentul de design în pagini web la nivel responsive venind astfel în ajutorul clienților Kiwi Agency.

 În prezent fac parte din echipa Kiwi de aproximativ 6 luni. Împreună am dus la bun sfârșit numeroase proiecte, iar personal am codat zeci de pagini. Pornind de la zero, iar acum făcând parte din echipa unei agenții de succes demonstrează că timpul investit și munca depusă a dat roade. Mai am multe de învățat dar fiind înconjurat de oameni profesioniști care iubesc ceea ce fac mă motivează enorm și îmi dau energia necesară să continui.

 

Distribuie acest articol pe retelele tale preferate de Social Media

Despre Autor

Ștefan Popa
Ștefan Popa

Junior front-end web developer. Îmi place să descopăr noutăți din domeniul IT și o să vă prezint cele mai noi știri din domeniu.

Localizare
Site Map

Contacteaza-ne