Viitorul Trend în Marketing – Optimizarea Textului pentru Voice Search

Modul în care utilizatorii de online caută informații în motoarele de căutare se schimbă. Conform trendului prezis de Google, oamenii utilizează din ce în ce mai des căutarea vocală pe smartphone și tablete și apelează în mod regulat la asistenții vocali (cum ar fi Amazon Echo sau dispozitivele oferite de Google Home) pentru a căuta informații pe internet. În occident această modalitate de căutare este mult mai populară ca în România, dar trendul începe să prindă teren și aici. În plus, tehnologia căutării vocale a avansat, aceasta devenind la fel de eficientă precum căutarea de informații prin metoda clasică, scrisă.

Potrivit Hitwise, peste 50% din căutările online sunt acum efectuate pe un dispozitiv mobil. Cum tot mai mulți utilizatori folosesc dispozitive mobile, oamenii înțeleg confortul oferit de căutarea vocală. Ce înseamnă asta? Înseamnă că trendul se schimbă în marketing și că profesioniștii SEO trebuie să se adapteze pieței în schimbare. Prin urmare, strategiile de SEO vor trebui adaptate.

Ce reprezintă căutarea vocală?

În câteva cuvinte, căutarea vocală pe Google poate fi definită ca o funcție care le permite utilizatorilor să caute informații în mediul online folosind Google prin comenzi vocale și nu scrise.

3 moduri prin care optimizezi textul pentru Voice Search

1. Axează-te pe modul în care brandul tău e perceput
Cum anume pronunță clienții numele brandului? Cum caută produsul dorit? Este numele brandului de origine străină? Anticiparea acestor probleme și includerea de soluții vor ajuta clienții să nu mai pronunțe numele greșit și să pronunțe numele complet, diferențiindu-l astfel de branduri sau produse cu nume similare.
2. Folosește un limbaj cât mai natural
Atunci când cauți pe computer o anumită destinație folosind metoda clasică, vei utiliza expresii precum “cabana munte brasov”. Totuși, atunci când folosești opțiunea de căutare vocală, textul este fluid și probabil vei întreba “care este cea mai bună/ieftină/recomandată cabană din Brașov?”. Drept urmare, textul de pe website/blog/pagină trebuie adaptat pentru a anticipa vorbirea directă, liberă a utilizatorilor.
3. Răspunde la întrebări
Atunci când optimizezi textul pentru căutarea de voce, nu trebuie să prezinți un produs, ci să încerci să anticipezi nevoia/problema pe ce care cel care folosește comanda vocală încearcă să o rezolve (oferind ca soluție produsul sau serviciul tău). Cum faci asta? Crează o secțiune extinsă a site-ului care răspunde la întrebări uzuale și oferă informații suplimentare despre produsul sau serviciul oferit. Poate consideri că unele informații sunt redundante, dar este recomandat să oferi un conținut calitativ, bogat în detalii. Nicio posibilă întrebare nu trebuie să rămână fără răspuns.

Este de preferat ca atunci când acest trend va deveni important și în România, brandul și produsele tale să fie deja optimizate. În concluzie, poți face research pe această temă și să începi editarea conținutului online din timp.

Dacă ai cunoștințe despre alte modalități de a optimiza textul pentru Voice Search, nu ezita să ne lași un comment – astfel, poți ajuta alți pasionați de marketing să devină mai buni.

Distribuie acest articol pe retelele tale preferate de Social Media

Despre Autor

kiwiadmin
kiwiadmin

Localizare
Site Map

Contacteaza-ne


Academician Petre P. Negulescu Nr.12 Timisoara