Micile Secrete ale unui web developer

Micile Secrete ale unui web developer

Salutare din nou,

Dacă citești asta probabil ești un Web-Developer, sau unul în devenire… poate unul foarte bun, dar asta nu contează! După cum probabil ți-ai dat seama, în acest domeniu fascinant și câteodată greu de înțeles, nu știi niciodată prea multe sau toate lucrurile elementare. Drept urmare am să-ți împărtășesc câteva tool-uri, poate te ajută ca și începător sau poți “fura” ceva ca și experimentat.

Eu în principal codez partea front-end, primesc design-ul în format .psd, iar ce pleacă mai departe de la mine e o pagină întreagă, total funcțională și gata de “produs”.

Cel mai mare secret al Web-Developerilor este Google, iar apoi urmează experiența, iar cele mici sunt software-urile pe care le folosesc zilnic și scurtăturile care le oferă acestea. O să-ți arat ce folosesc eu:

  • WinSCP

Ce este: Acest progrămel este soft-ul meu preferat de conectare la FTP (Adică la spațiul de stocare). Și este absolut gratuit.

De ce îl folosesc: Motivul principal este faptul că obișnuiesc să fac multitasking zilnic, iar la finalul zilei când închid calculatorul primesc următorul mesaj:

 

Toate sesiunile mele de lucru se salvează automat, iar în următoarea zi când deschid pc-ul, WinSCP mă așteaptă cuminte cu totul salvat.

Avantaje: Workspace salvat automat la sfârșitul sesiunii de lucru, Optimizat pentru multitasking, interfață la alegere (commander sau explorer), salvarea tuturor conturilor de ftp, nu am avut nici o problemă cu el de când îl folosesc (+2ani) și multe altele…

  • Brackets

Ce este: Acesta nu mai este un progrămel, e ceva mai mare, ceva foarte interesant, produs de maeștri Adobe. Pe lângă asta, este pe locul I la cele mai frecvent deschise programe de pe pc-ul meu. Da, și Brackets este gratuit.

De ce îl folosesc: Sunt mai multe motive, probabil aș putea să spun de oricare dintre funcțiile interesante, dar ca să fiu sincer, motivul principal este design-ul, arată genial pentru mine :). Pe lângă asta mai sunt și câteva funcții “micuțe” destul de interesante cum ar fi modul de lucru pe două coloane:

 

Sau faptul că deschide .psd-urile, de fapt nu doar că le deschide, le și codează, singurul dezavantaj la funcția asta este limita de mărime a .psd-ului (maxim 18 MB).

 

Sau faptul că are o varietate de plugin-uri extraordinar de folositoare cum ar fi Snippets, care îți dă posibilitatea de a-ți crea propriile bucățele de coduri total dinamice:

 

Avantaje: workspace salvat automat, creat pentru multitasking, interfață la alegere(și teme căt cuprinde), plugin-uri pentru ftp client și multe altele care îți pot ușura munca.

  • Lightshot

Ce este: O speranță venită din partea zeilor, un program gratuit care aduce mult calm și salvează timp la greu. E un tool de screenshot.

De ce îl folosesc: Aici trebuie să corectez puțin, de ce îl folosim*, acest mini-soft a fost implementat pe majoritatea calculatoarelor la Kiwi Agency.

 

V-aș arata mai multe din ce știe să facă, dar nu prea pot să-i fac printscreen (Probabil singurul “dezavantaj”). La apăsarea butonului printscreen apare ceea ce vedeți în imagine, o secțiune care poate fi redimensionată și modificată/editată pe loc, apoi salvată/copiată (ctrl+c) sau chiar uploadată pe google pentru căutare. Iar după ce ai dat ”copy” imaginii pentru a o folosi, totul revine la normal.

Avantaje: Rapidă, funcție text, funcție de pointing și desen, upload pe google/drive, funcție salvare instant și altele.

Cam acestea sunt unele dintre software-urile pe care le folosesc zilnic, cel puțin cele mai folositoare. Dacă ai o sugestie sau folosești tool-uri interesante, te aștept să ne împărtășești și nouă micile secrete în secțiunea de comentarii.

 

Opro Darius

Distribuie acest articol pe retelele tale preferate de Social Media

Despre Autor

Darius Opro
Darius Opro

Web Master. Detin o atitudine permanenta de copil, cel putin pana ajung in fata unei tastaturi.

Localizare
Site Map

Contacteaza-ne


Academician Petre P. Negulescu Nr.12 Timisoara