Îți place să ajuți? Cum poți face asta mereu și nu doar de sărbători?

Facem acest lucru de aproape 2 ani de zile, însă nu am spus-o niciodată.
Probabil emoția Crăciunului mă face să scriu acest articol. Sunt în Indonezia, în Bali și deși aici Crăciunul nu pare la el acasă, „bioritmul” sărbătorilor îl simte.

La Kiwi avem un obicei, implementat aproape acum 2 ani. O dată pe lună, când avem ședința generală care include premii, feedback și planuri viitoare, facem și o acțiune caritabilă.

În ce constă asta?

Punem un plic pe masă, firma pune o sumă de bani, iar fiecare din echipă adaugă o sumă pe care o poate oferi în luna respectivă. De fiecare dată, prima cauză propusă este cea aleasă și, bineînțeles, cea către care vor pleca bănuții adunați de #kiwiteam. Până acum am ajutat: cântăreți, oameni nevoiași care nu aveau bani de lemne pentru iarnă, Pieces of Heaven – asociație care se ocupă de ajutorarea animalelor fără stăpân, copilașilor aflați în nevoie și familiilor care nu au fost foarte norocoase. Câte puțin, însă constant, în fiecare lună.

Ne place să ajutăm. Ne place să donăm. Ne place să facem bine.
Însă pentru ca acest lucru să se întâmple ai nevoie de un mediu organizat.

Această idee mi-a venit datorită unei întâmplări pe care am trăit-o la mall-ul din Timișoara. Aveam o glumă cu Pera Novacovici, cel mai citit psiholog român, pentru care lucrăm cu drag. Ne gândeam să ne facem un plan B, un plan de supraviețuire în cazul în care vom ajunge săraci material, trăind sub un pod din centrul orașului. Și planul suna cam așa: ne îmbracăm în fiecare zi frumos (sacou + cămașă), mergem în food court-ul de la mall și luam mâncare din rafturile de acolo. Acolo, oricum rămâne foarte multă mâncare aproape neatinsă. Râdeam și glumeam pe seama asta, însă planul mereu părea foarte real și aplicabil.

Într-o zi obișnuită, m-am dus să mananc la mall, la food court. După ce mi-am cumpărat de mâncare și m-am așezat la masă, am observat, cu coada ochiului, un domn în vârstă care mergea încet cu tava spre o masă alăturată. Era îmbrăcat la sacou, cămașă și pantaloni de costum. Însă hainele erau vechi și ponosite. Instant mi-a venit în minte scenariul și gluma pe care o făceam cu Pera. Urmărind mai cu atenție, am observat că domnul avea resturi de mâncare pe tavă. În plus, suferea de Parkinson și se chinuia să mănânce. Cu toate acestea avea decența și prestanța unui domn care a fost cineva la viata lui. Nu știam cine și nici acum nu știu.

M-am emoționat extrem de tare, nu am mai putut să mănânc și mi-au venit toate scenariile din lume în minte. Mă gândeam că „planul” nostru B, care suna aproape imposibil pentru noi era realitatea cuiva în acel moment.

Câteva lacrimi în ochi au început să apară și nu mai puteam să vorbesc. Eram alături de prietena mea la masă dar ea nu înțelegea ce s-a întâmplat așa brusc. Am scos niște bani din portofel și am rugat-o să meargă să îi ofere domnului respectiv. Ea în continuare nu înțelegea de ce. În realitate, îmi era rușine să mă duc eu să îi dau. Nu știu de ce, probabil din cauză că eu aveam același plan B precum a avut el, însă eu îl consideram aproape imposibil să devină realitate. Prietena mea s-a dus și i-a oferit banii domnului respectiv, iar dânsul a venit ulterior la noi la masă și ne-a spus: „aveți o inimă de aur”. Și a plecat. Și am plecat și eu. Schimbat!

Am avut o mica revelație personală și mi-am dat seama că dacă vrei să ajuți trebuie să ai un sistem pentru a face asta constant. Probabil și tu îți dorști să ajuți, la fel ca și mine. Însă deseori ajutăm doar în situații de genul acesta. În momente care ne emoționează profund și ne fac să acționăm.

Astfel, în următoarea zi, am povestit întâmplarea la Kiwi și am hotărât că începând din acea zi vom ajuta lunar, cât putem, pe cineva. Pe cine? Oricine care ne iese în cale și are nevoie de ajutor. Facem asta de aproape 2 ani și ne simțim extraordinar.

Nu a mai trecut nici măcar o lună în care să nu ajutăm concret un caz.
Dacă ai și tu o firmă, o echipă, un grup de prieteni, îți recomand să îți implementezi un astfel de sistem.

Luna aceasta, avem un alt caz!

Și deoarece am hotărât să facem publică această acțiune, azi vreau să îți povestesc pe cine ajutăm în această lună.

După cum poate bine știi deja, lucrăm pentru Pera Novacovici de la Personalitate Alfa. Luna aceasta el a făcut un parteneriat cu fundația Ador Copiii, condusă de Simona Czudar

Pe scurt, 50% din profitul adus din vânzarea cărților și a cursurilor lui Pera din această campanie, se donează.

Pe cine ajutăm?

Pe copiii abandonați. Îi ajutăm ca o familie să îi poată adopta. Nu știu dacă știi, însă dacă îți dorești să adopți un copil nu este așa de simplu precum pare. Din păcate, nu există un sistem guvernamental foarte bine pus la punct pentru acest aspect. Vestea bună, este că o avem pe Simona Czudar, cu „o inimă de aur” (dacă îți aduci aminte vorbele) care facilitează acestă acțiune.

Asociația Ador Copiii este o organizație neguvernamentală care contribuie la dezvoltarea sistemului de adopții oferind servicii eficiente, profesioniste și inovatoare în beneficiul copiilor, al familiilor adoptive și al persoanelor care doresc să adopte, în cadrul Centrului de Resurse pentru Adopție.

Simona facilitează adopțiile, încercând să găsească o casă și o familie pentru cei peste 60.000 de copii abandonați.

Practic, este o campanie WIN-WIN-WIN. Ajutăm această fundație, tu primești un produs de dezvoltare personală foarte bun și Pera își duce munca mai departe.

AICI poti participa la campanie – http://personalitatealfa.com/craciun-2017/

Află mai multe despre Simona și despre Asociația Ador Copiii din video-ul de mai jos!

Kiwi ce primește?
O inimă mai mare, știind că a contribuit la asta. 💚

Noi am hotărât să redirecționăm banii din aceasta lună către Ador Copiii.
Te invităm și pe tine să participi!

P.S Dacă vrei să te implici și mai mult, aici găsești o modalitate de promovare a campaniei – https://goo.gl/iC8jee

P.P.S Cu această ocazie vă anunțăm că vom încerca lunar să postăm cazurile pe care le ajutăm, în speranța că vom inspira și mai multă lume să facă acest lucru.

Distribuie acest articol pe retelele tale preferate de Social Media

Despre Autor

Doru Pelivan
Doru Pelivan

Vocatia mea este sa promovez oameni care vand lucruri si servicii misto. Am pornit agentia Kiwi pentru a ajuta companiile bune sa se faca cunoscute. Urmareste blogul nostru si te voi tine la curent cu cele mai noi ghidusii din lumea marketingului.

Localizare
Site Map

Contacteaza-ne


Academician Petre P. Negulescu Nr.12 Timisoara