De ce iubesc mai mult Instagramul decât Facebookul?

Iubesc mai mult pentru că, în primul rând arată mult mai bine vizual decât 

În al doilea rând, îmi place că nu există jocuri, nu primesc spam, dar cel mai mult îmi place faptul că reclamele sunt abia vizibile, nici nu le deosebești de posturile normale. (dar ai văzut și ți-a plăcut 😊)

Urmărești doar ce te interesează, profile care au conținut bun sau pe cele care distribuie ceva de valoare (content bun).

Îmi plac lucrurile simple. Asta a făcut și Instagramul. Este mult mai simplificat decât Facebook.

Mai mult decât atât, este mai personal ca Facebook sau Twitter deoarece are legătură cu viața de zi cu zi, ca un fel de foto-jurnal. Este aproape exclusiv pe mobil spre deosebire de FB.

Îmi place să fiu activ pe Instagram, fiind mai ușor ca pe Facebook. Poți pune poze mai interesante și chiar artistice (datorită filtrelor), care să nu deranjeze, cum ar fi imagini cu mâncare delicioasă, peisaje, poze abstracte și chiar imagini banale. 

Ca și în exemplu de mai jos 👇

Pe Instagram vezi chestii care îți plac, le salvezi foarte ușor, apăsând pe butonul sub forma unui semn de  carte, în partea dreaptă, sub poză. 🙂 (dar sunt sigur că știai deja cum se salvează :D)

Îmi place foarte mult lupa, adică butonul de search. 🙂 Practic este un algoritm la ce urmăriți tu și prietenii tăi, iar Instagramul îți sugerează aproximativ ce te interesează pe tine 😀

Găsești de la chestii ce te interesează până la ce nu te interesează neapărat (dar apreciezi). Ca acel proces când cumperi ceva, nu pentru că ai nevoie, ci pentru că ți-a plăcut povestea din spatele produsului 🙂 Așa este pentru mine Insta.

Brandurile mari sunt pe Instagram unde au conținut diferit de ce au pe Facebook. Stimulează latura fashion, lifestyle și artistică a brandului. 🙂 Ceea ce mă face să fiu la curent și să văd ce e nou.

Exemplu: Coca Cola și Tom Ford

 

 

Atunci când vezi o reclamă, elementul vizual este extrem de important. Dacă imaginea nu te stimulează, nu vei citi textul postării, care este reclama în sine.

Eu cel puțin mă relaxez când derulez Insta-ul. Este ca o pauză, spre deosebire de FB, care te asaltează cu știri, politică, drame, meme. Tot ce vrei și ce nu vrei. Facebook e muncă, pe când Instagram este relaxare (într-o cadă fierbinte cu un pahar de vin).

Unele imagini pe care le văd pe Insta mă fac să îmi aleg următoarea destinație de călătorie 😀 (cel puțin în cazul meu). Cei care mă cunosc știu că sunt pasionat de această rețea de socializare 😀

Dar nu de asta iubesc mai mult Instragramul. Motivul este mai jos 👇

Instagramul este pentru mine o sursă nesfârșită de inspirație. Acesta este motivul principal pentru care ❤ Insta.

Mă inspiră atât pentru lucru, idei de postări, grafică, cât și pentru diverse poze,  cadre și poziții de pozat. Nici partea de fashion nu este exclusă, mă mai inspir cum să mă îmbrac, ce elemente din garderobă să potrivesc.

Tu cu ce scop folosești Instagramul? Lasă un comentariu mai jos! Sunt curios de răspunsul tău.

P.S: Contul meu de instagram este adiene.ro dacă vrei să îmi urmărești activitatea.

Distribuie acest articol pe retelele tale preferate de Social Media

Despre Autor

Adi Ene
Adi Ene

PR Executive @Kiwi Agency. Vorbesc, vorbesc, vorbesc… și iubesc să caut de fiecare dată MAREA IDEE.

  • Alexandru Bialis

    Treptat am inceput sa ajung si eu la aceasi concluzie. Facebook a devenit obositor. Ca un fel de spatiu in care trebuie sa stai mereu in alerta.

  • Salut asta e IG meu; https://www.instagram.com/picktheteam/
    dupa cum observi promvez vanzarea de bilete de fotbal ca si afiliat.. cum ma poate ajuta cursul tau?

Localizare
Site Map

Contacteaza-ne


Academician Petre P. Negulescu Nr.12 Timisoara