Cum te ajută o agenție de marketing să îți construiești un brand puternic

Salut! Eu sunt Ali și astăzi o să detaliez puțin de ce îmi place să lucrez la Kiwi și de ce cred eu că o agenție de marketing este răspunsul de care ai nevoie în momentul în care vrei să te expui pe piață cu un nou produs sau seviciu.

Eu, ca designer, mă ocup de partea vizuală a lucrurilor și voi fi subiectiv în enumerarea acestora.

Brief

Prima etapă este realizarea identității. Fiecare proiect nou vine alături de un brief trimis de noi și completat de către client pentru a ne face o idee mai clară despre ceea ce dorește să obțină ca mesaj vizual prin logo și logo-type, adică numele fizic care apare împreună cu logo-ul.

Bineînțeles, urmează crearea de diverse materiale promoționale prin care acesta dorește să se promoveze, atât fizic, cât și online, prin landing page, website și pagină de Facebook sau Instagram (atât de utilizate și în vogă acum).

În plus, în unele cazuri avem cereri pentru un refresh vizual, la care să propunem un design mai proaspăt și mai clar pentru domeniul în care acesta va fi expus.

Zis și făcut: ai discutat toate aceste lucruri cu echipa de marketing la care ai apelat, iar acum că au înțeles ce-ți dorești de la brandul tău, îți vor crea identitatea de brand care îmbină cel mai bine aceste elemente.

Concept

Punctul forte al oricărei agenții de marketing la care vei apela este faptul că nu te lasă niciodată singur, iar acesta e un plus și pentru mine, lucrând cot la cot cu ai mei colegi.  

Mai tot timpul sunt înconjurat de oameni din alte departamente, precum cel de grafică/design, PR, copywriting, management și development, ceea ce înseamnă că le pot cere informații despre client și feedback cu privire la mesajul transmis.

Ideea unui branding de succes este că acesta trebuie bine definit prin imaginea sa vizuală și  promovat acolo de unde s-a născut nevoia de a se rezolva problema pentru grupul țintă ales.

Publicul țintă

Atunci când pornești la drum cu o afacere, trebuie să ai în vedere următorul aspect: trebuie să pui perfect în echilibru imaginea pe care o ai tu despre brand și ce vrei să transmiți cu el, și publicul căruia i te adresezi – acesta trebuie să înțeleagă exact mesajul pe care vrei să îl transmiți și să îl perceapă ca atare. Pentru asta trebuie să îți cunoști bine publicul țintă – iar o agenție de marketing te va ajuta să faci asta. Pentru că avem la dispoziție o întreagă echipă, putem să facem cercetări și să acționăm exact acolo unde te interesează.

Unitatea

La ce mă refer prin unitate? Afacerea ta trebuie să fie completă când ieși cu ea pe piață: să aibă un concept, o linie grafică potrivită, ce va transmite exact valorile din spatele brandului tău, un website modern, care funcționează perfect, o voce prin care brandul se adresează publicului, campanii gândite bine care să pună în valoare ofertele tale, materiale promoționale și altele care, puse împreună, oferă rezultatele pe care le aștepți de la afacerea ta. Și nu doar atât: îți poți forma și o perspectivă despre ce dorești să faci în continuare, unde vrei să mergi de acolo cu businessul tău.

În concluzie, într-o agenție de marketing găsești rezolvarea fiecărui aspect, fiecare departament analizează din alt unghi problema pentru a crea un rezultat de durată.

Distribuie acest articol pe retelele tale preferate de Social Media

Despre Autor

Alexander Jarcov
Alexander Jarcov

Graphic designer la Kiwi, pasionat de grafică si tot ceea ce ține de imagine vizuală și promovarea acesteia. Ador să îmi petrec timpul liber în natură, să merg în drumeții pe munte și să descopăr trasee noi cu bicicleta.

Localizare
Site Map

Contacteaza-ne


Academician Petre P. Negulescu Nr.12 Timisoara