Cum îmi dau seama de ce servicii am nevoie de la o agenție de marketing?

Salut! Marius sunt.

În articolul de astăzi vreau să îţi povestesc despre o situaţie cu care mă întâlnesc extrem de des în munca pe care o fac.

De foarte multe ori mi s-a întâmplat să mă întâlnesc cu persoane, potenţiali clienţi, care să îmi spună că doresc marketing. Şi atât.

În urma numeroaselor discuţii şi întâlniri avute, am realizat că, de fapt, oamenii nu ştiu exact ce anume pot să ceară de la o agenţie şi de cele mai multe ori nici nu ştiu exact de ce anume au nevoie în materie de marketing şi promovare pentru business-ul lor.

Pornind de la această ipoteză, am ales să vin în întâmpinarea ta cu câteva sfaturi care te vor ajuta să îţi dai seama mai uşor de ce servicii ai putea avea nevoie pentru afacerea ta, şi îţi voi povesti puţin despre abordarea pe care o avem noi la Kiwi pentru situaţii de genul.

Primul lucru care trebuie să te preocupe este identitatea. Aici vorbim de nume şi logo în principal. Dacă ele nu există, trebuie create înainte de a începe orice altă acţiune de marketing.

Pasul următor este să te gândeşti la eventuale elemente de branding de care ai putea avea nevoie. Aceste elemente diferă de la caz la caz, în funcţie de specificul afacerii tale.
Dacă business-ul tău implică o locaţie fizică, te poţi gândi la materiale printate (meniuri, broşuri, cataloage, cărţi de vizită etc.).

Având aceste lucruri stabilite, putem trece să discutăm despre promovarea efectivă a afacerii şi ce acţiuni trebuie făcute în mod constant pentru a avea o promovare eficientă.

După cum probabil ştii, trăim în era online-ului şi este din ce în ce mai adevărată zicala că „dacă nu eşti prezent în online, nu exişti”. Această prezență se construieşte pas cu pas. Sunt două lucruri de bază pe care trebuie să le faci ca să îţi poţi asigura o bună prezenţă în online, dacă eşti la început.

Ai nevoie de o pagină de Facebook. La ora actuală în România, Facebook-ul este printre cele mai eficiente canale de comunicare şi promovare care există. Este foarte important ca această pagină să fie una activă şi conţinutul postat să fie cât mai original şi calitativ. Este adevărat că nu ai neapărat nevoie de o agenţie care să se ocupe de pagină ta de Facebook. Poţi să o faci chiar tu, sau să apelezi la un freelancer.

Vreau să îţi spun ce este diferit atunci când noi că şi agenţie facem acest lucru. Vei avea experţi din trei departamente care vor lucra împreună pentru a crea o strategie şi a genera constant conţinut de calitate. Acestea departamente sunt: Design, PR şi Copywriting.
Acest lucru îţi va asigura o linie grafică ce se va regăsi în toate materialele, o comunicare unitară şi nu în ultimul rând creativitate şi campanii periodice.

Ai nevoie de un website care să prezinte afacerea ta şi să îi ofere un plus de legitimitate în acelaşi timp. La fel că şi în cazul promovării pe Facebook, şi aici sunt mai multe modalităţi prin care poţi crea un site. Atunci când vii la noi însă, principalul avantaj este că vei beneficia de expertiză în materie de design, copywriting şi programare. Deci vei avea un website structurat şi construit în funcţie de nevoile şi preferinţele tale şi ale businessului tău. Prin asta îţi asigurăm automat diferenţierea faţă de concurenţă.

Desigur, pentru ca promovarea să fie una eficientă, ea trebuie să se desfăşoare pe mai multe planuri.

Bazându-ne pe experienţele anterioare, dar şi după o analiză asupra serviciilor solicitate de clienţii noştri, am lucrat la un pachet de servicii la Kiwi, care să îţi ofere o soluţie eficientă pentru promovare.

Îţi voi menţiona mai jos serviciile pe care le va include, şi vei putea citi mai multe detalii în curând, când îl vom lansa oficial.

Acest pachet include următoarele:
• Abonament Grafic
• PR & Adevertising Management Facebook
• PR & Adevertising Management Instagram
• Adevertising & Management Google Adwords
• Consultanţă Imagine Brand
• Strategie Globală de Marketing
• Creaţie pentru campanii specifice
• Texte comerciale & Copywriting
• MentenantaWeb

Toate aceste servicii îţi vor asigura o comunicare unitară şi coerentă din partea brandului tău.

Te invit să laşi un comentariu mai jos, în care să îmi cum ţi se pare acest pachet şi dacă ai schimba ceva la el.

Distribuie acest articol pe retelele tale preferate de Social Media

Despre Autor

Marius Negroiu
Marius Negroiu

Key Account Manager @ Kiwi. Imi place marketing-ul, dezvoltarea de business in general si putin de tot distractia :). Love what you do & do what you love.

  • Florin Monoranu

    misto, valoros, probabil si scump

  • Isabelle Stories Kingdom Chela

    Salutare! Felicitari pentru articol! Consider ca ideea unui abonament de servicii de marketing este binevenita. Pentru Asociatia Stories Kingdom World am nume si logo blog, pagina de Facebook, Instagram, Pinterest, Google+, Linkedin, dar pe unele din ele nu este activitate pentru ca nu am timp sa scriu desi stiu sa fac asta. Site-ul trebuie lucrat, la fel ca si blogul unde am postat toate activitatile desfasurate pana acum fix asa cum s-au intamplat. De asemenea, vreau sa deschid o platforma de e-learning si un podcast. Am un proiect, dar buget nu am deocamdata si de aceea zic ca povestea cu abonamentul este foarte buna. Plus ca vreau sa leg brandul Stories Kingdom si de vanzarile pe Amazon. Astept oferta voastra. Sper sa fie una accesibila ca sa putem porni colaborarea pe care sa o putem dezvolta pe parcurs intr-un ritm mai alert.

Localizare
Site Map

Contacteaza-ne


Academician Petre P. Negulescu Nr.12 Timisoara