5 metode pentru a scapa de writer’s block

Dacă meseria ta cere să mai scrii câte un text ocazional, atunci cu siguranță ți s-a întâmplat să te lovești de „writer’s block”, mai exact incapacitatea de a scrie ceva creativ – lipsa de inspirație.

Ai mai jos, adunate de pe la creativii noștri, 5 tehnici pentru a depăși momentele aride.

  1. Scrie

Nu știi ce să scrii? Scrie ce știi! Scrie orice, scrie cuvinte, scrie povești, scrie prostii. De multe ori actul mecanic de a alătura litere și înșirui cuvinte este suficient pentru a te scoate din blocaj.

  1. Începe cu finalul

Nu știi cum să începi un articol? Termină-l. Dacă începi cu punctul culminant, pe care de cele mai multe ori îl ai deja în minte, vei reuși să atingi starea de spirit care să-ți permită să scrii apoi întreg articolul.

  1. Scrie opusul

De multe ori, când trebuie să argumentezi o poziție, este dificil să surprinzi întreg spectrul de argumente pentru a-l prezenta sistematic și elocvent, iar urmarea naturală este ”writer’s block”. O tehnică pentru a depăși acest moment neplăcut este a scrie complet opusul a ceea ce vrei să susții. Acest exercițiu îți va pune sângele în mișcare și te va învigora pentru a-ți susține ideile corect și coerent.

  1. Ignoră problemele

Te-ai blocat într-un punct cheie al articolului, al poveștii? Treci mai departe, ignoră problema, scrie prost. Cel mai bun mod pentru depăși o problemă este de a reveni la ea mai târziu, cu mai multă experiență. Mai bine să rescrii un articol de 3 ori decât să nu treci de al doilea paragraf niciodată!

  1. Nu-ți mai face griji

Majoritatea problemelor în scriere se trag dintr-o lipsă de încredere în sine a autorului. Încrederea în sine este cel mai important factor: Michelangelo nu ar fi zugrăvit niciun perete dacă își punea la îndoială abilitățile de pictor. Dacă știi – pur și simplu știi – că vei reuși exact ceea ce ți-ai propus, atunci drumul până acolo este 76% parcurs!

Scrisul creativ este ca un râu. Foarte dificil de stăvilit, de capturat într-un baraj; în schimb, dacă-l dirijezi discret în ce direcție dorești, astfel irigând culturi bogate, poti face avere din agricultura minții tale.

 

Catalin

 

Distribuie acest articol pe retelele tale preferate de Social Media

Despre Autor

Cătălin Bocăeț
Cătălin Bocăeț

Senior Copywriter, scriu mult și citesc și mai mult. Am multe idei, le testez și apoi scriu articole cu rezultatele.

Localizare
Site Map

Contacteaza-ne


Academician Petre P. Negulescu Nr.12 Timisoara